Soiuri de struguri pentru vin
Bianca
Caracteristici:
– struguri de marime mijlocie, boabe mici, rotunde, verzi-galbui, zemoase, frunze de marime mijlocie, rezistent la inghet
– sensibil la seceta, vinul are un buchet discret, bogat in arome, epoca de maturare inceput de septembrie.
Burgund Mare
Caracteristici:
– struguri de marime mijlocie, boabe mici rotunde, rosu violaceu, zemoase
– rezistenta mai slaba la ger, rezistent la seceta si la la putregaiul cenusiu
Ezerfurtu
Caracteristici:
– strugure de greutatea medie, strugure cilindro-conic, rar aripat, mărime mică spre mijlocie, bob sferic coloare galben-aurie
– viguros, cu toleranţă la ger mijlocie, sensibil la seceta, mana si fainare, epoca de maturare prima decada a lunii octombrie.
Feteasca Regala
Caracteristici
– strugure cu o greutatea medie, strugurele cilindro-conic, uniaripat, compact – bob sferic, mijlociu, galben-verzui
– frunze de marime mijlocie verzi inchise, rezistent la inghet, sensibil la seceta si putregaiul cenusiu
Furmint
Caracteristici
– struguri de marime mijlocie, bob usor oval, de mărime mijlocie, colorat verde – gălbui și cu miez zemos
– frunze de marime mijlocie, întreagă sau trilobată cu margini laterale drepte, epoca de maturare a doua decada a lunii octombrie.
Cabernet Sauvignon
Caracteristici
– struguri de marime mijlocie, densi la boabe, boabe cilindrice, pieliţa de o densitate mijlocie, rezistent la inghet mijlocie
– vinul are o aroma pronuntata, dar delicata, cu gust specific placut, epoca de maturare : medie spre tarzie
Muscat Ottonel
Caracteristici
– struguri mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, bob mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui
– rezistent la inghet mijlocie, rezistenta scazuta la seceta, sensibil la mana si fainare, rezistenta medie la putregaiul cenusiu