Soiuri cires
Bigarreau Burlat
Caracteristici:
– vigoare: mijlocie, perioada înfloritului: medie, mărime medie fruct: 7 g, formă: ovoidală
– culoare: roşie, gust: foarte bun, perioada de maturare: sfârşit de mai
Germersdorf
Caracteristici:
– vigoare: mare, perioada înfloritului: târzie, mărime medie fruct: 8 g, formă: cordiformă
– culoare: roşie, gust: foarte bun, perioada de maturare: început de iulie
Stella
Caracteristici:
– vigoare: mijlocie, perioada înfloritului: medie, mărime medie fruct: 6,5 g, formă: ovoidă
– culoare: roşie, gust: bun, perioada de maturare: sfârşit de iunie
Urias de Hedelfingen
Caracteristici:
– vigoare mare, perioada înfloritului târzie, mărime mare fruct 9,5 g, formă ovoidă
– culoare roşie, gust foarte bun, perioada de maturare început de iulie
Van
Caracteristici:
– vigoare mare, perioada înfloritului medie, mărime medie fruct 6,5 g, formă tronconică
– culoare roşie, gust bun, perioada de maturare sfârşit de iunie
Carmen
Caracteristici:
– vigoare mijlocie, perioada înfloritului medie, mărime mare fruct 9-11 g
– culoare rosu bordo stralucitor, perioada de maturare inceput de iunie
Kordia
Caracteristici:
– vigoare mare, perioada înfloritului medie, mărime mare fruct 9-11 g
– culoare purpuriu inchis aproape negru, perioada de maturare prima parte din iulie
Katalin
Caracteristici:
– vigoare mare, perioada înfloritului medie, mărime mare fruct 8-10 g
– culoare rosu bordo inchisa, perioada de maturare 1-10 iulie
Vega
Caracteristici:
– vigoare mare, perioada înfloritului medie, mărime mare fruct 8 g, formă sferică
– culoare fructul galbena, cu striatii rosii pe partea insorita, gust foarte bun, perioada de maturare sfârşit de iunie
Regina
Caracteristici:
– vigoare medie, mărime fruct 10 – 11 g
– culoare fructul rosu aprins, pulpa pietroasa, suculenta, perioada de maturare a doua decada a lunii iunie