Marul

Marul este o specie de plante din familia Rosaceae. Această specie cuprinde între 44 și 55 de soiuri, care se prezintă ca pomi sau arbuști. Nuantele lor difera de la verde, galben la rosu, avand diferite dimensiuni... Mai Mult »

Prunul

Este un arbore fructifer, fructele sunt cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, sunt folosite în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă. Cea mai cunoscută utilizare este pentru fabricarea rachiului... Mai Mult »

Parul

Este un pom fructifer cu frunze cazatoare, care crește până la 10-20 m inaltime si al cărui fruct este para. Are radacina lemnoasa si profunda, trunchiul drept, culoare gri cu coaja crapata, frunze ovale pană la 10 cm lungime, cu contur verde inchis... Mai Mult »

Caisul

Caisul este un pom de marime mijlocie cu o coroana larga si deasa. Este o specie apreciata pentru fructele savuroase si parfumate, utilizate în consumul proaspăt sau la prepararea de compot, gem, dulceaţă, suc... Mai Mult »

 

Vita de Vie

Vita de vie este o specie care apartine de familia Vitaceae, originara din regiunea mediteraneana
Fructele vitei de vie, strugurii, sunt utilizati atat pentru prepararea vinului cat si pentru consumul propriu.
Vita de vie este o liana cu o lungime de 35 m, lungime care variaza in functie de specie. Frunzele sunt lobate palmat, verde inchis cu o lungime si largime de 5–20 cm. Fructul este strugurele format din boabe mici care cresc pe ciorchine. Boabele cand sunt coapte se gasesc in diverse culori: albe, alb-verzui, rosii sau purpurii.

Soiuri de vita de vie pentru vin

Soiurile de struguri pentru vin pe care vi le oferim sunt:

Bianca

Burgund

Ezerfurtu

Feteasca Regala

Furmint

Sauvignon

Muscat Ottonel

Soiuri de vita de vie pentru masa

Soiurile de struguri pentru masa pe care vi le oferim sunt:

Chasselas

Napoca

Perla de Zala

Victoria